pažnja
NE OČAJAVAJTE AKO VAM SE KISELI KUPUS KVARI! Evo šta odmah treba da uradite, to ga VRAĆA U ŽIVOT
Ako ga stavimo prerano, a vreme ostane toplo, kupus može da se ukiseli brže nego što želimo.
Kiseli kupus je dragocena u kuhinji i koristi se na mnogo načina. Međutim, ponekad se desi da kupus prerano omekša i počne da propada, naročito ako je temperatura tokom kiseljenja bila previsoka ili je proces pripreme bio preskočen u nekom koraku.
Ako ga stavimo prerano, a vreme ostane toplo, kupus može da se ukiseli brže nego što želimo. Tada se već u decembru javljaju znakovi kvarenja. Uzrok može biti i loša priprema, ali ponekad se jednostavno dogodi bez očiglednog razloga.
Kako spasiti kupus koji je omekšao?
Dobre vesti: čak i ako su glavice premekane, cela zimnica ne mora da završi u kanti!
Postoji način da se sačuvaju listovi koji su i dalje čvrsti i upotrebljivi.
Evo šta treba da uradite:
Svaku glavicu pažljivo izvadite iz bureta.
Odstranite delove koji su se pokvarili.
Dobre listove dobro isperite hladnom vodom.
Složite ih u cediljku da se potpuno ocede.
Zamrzavanje — najbolji način čuvanja
Kada se listovi osuše, složite ih u plastične kese i pripremite za zamrzivač.
Najvažnije:
izbacite sav vazduh iz kese kako biste je gotovo vakumirali
ako imate vakum mašinu, rezultat je još bolji
Tako kupus neće pokupiti mirise iz zamrzivača, a kvalitet će duže trajat
(Espreso/kurir/Prenela PV)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!




